Οι καλύτερες ρομαντικές ταινίες για να δεις την ημέρα των ερωτευμένων

14 Φεβρουαρίου, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου που εξυμνεί τον έρωτα κάθε χρόνο…Μόνο που φέτος, αυτή γιορτή βρίσκει τους ερωτευμένους στη χώρα μας -και όχι μόνο- σε lockdown (είναι και Κυριακή, άρα σπίτι από τις 6), αλλά και με την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», να μας κρατάει μέσα στο σπίτι. Αν λοιπόν δεν απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών απόψε, αν είστε μόνοι και όχι in love, που λένε και στο χωριό μου, ή ακόμα κι αν είστε και θέλετε να παρακολουθήσετε έναν κινηματογραφικό έρωτα, εμείς έχουμε για εσάς, τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε. Και ακόμα και αν τις έχετε ξαναδεί, μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή… Ούτε δύο φορές…Ούτε καν δέκα…

Της Άρτεμις Γκούρλια

The way we were (Tα καλύτερα μας χρόνια)

Ο έρωτάς τους θυελλώδης… Συναντιούνται ενώ σπουδάζουν κατά τη δεκαετία του 1930. Οι δρόμοι τους παράλληλοι. Και όμως ερωτεύονται δυνατά, παρά τις διαφορές τους. Στην ταινία που προτάθηκε για 6 Όσκαρ,η Κέιτι (Μπάρμπρα Στρέιζαντ) είναι πρόεδρος της κομμουνιστικής νεολαίας, μια Εβραία, δυναμική, παθιασμένη, πολιτικοποιημένη και μαχητική γυναίκα που κερδίζει τα προς το ζην δουλεύοντας. Ο Χάμπελ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) ουδέτερος, καλομαθημένος, γοητευτικός, Αμερικανός συγγραφέας κι εντελώς αδιάφορος για τα πολιτικά δρώμενα. Θα καταφέρουν, όμως, να θα βρουν κοινό έδαφος στον έρωτα και θα ζήσουν μια υπέροχη ιστορία αγάπης. Τελειώνουν το κολλέγιο και οι δρόμοι τους χωρίζουν για λίγο. Βρίσκονται και πάλι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η σπίθα φουντώνει μεταξύ τους, συνάπτουν σχέση και παντρεύονται. Ωστόσο, οι διαφορές τους είναι αγεφύρωτες για να μπορέσουν να παραμείνουν μαζί. Κι ας αγαπιούνται ακόμα…

Δεν θα ήταν υπέροχο, αν ήμασταν γέροι και είχαμε επιβιώσει από όλα αυτά” λέει η Κέιτ πριν χωρίσουν οριστικά.. Όλα όσα νιώθει για το μεγάλο έρωτα που έζησαν, βρίσκονται στο υπέροχο τραγούδι… “Τhe way we were…”

The notebook (Το ημερολόγιο)

Αναμφίβολα το Notebook πρόκειται για μια απο τις καλύτερες και πιο γνωστές ρομαντικές ταινίες του καινούργιου αιώνα (τουλάχιστον). Αποτελεί μάλιστα και αγαπημένη ταινία όχι μόνο στην λίστα πολλών γυναικών αλλά και ανδρών. Η ζωή της Άλι και του Νoah, αγαπήθηκε από το κοινό ως μία από τις ωραιότερες και δυνατότερες ιστορίες αγάπης.

“Μερικές φορές χρειάζεται να είμαστε χώρια για να καταλάβουμε πόσο πολύ αγαπάμε ο ένας τον άλλο”

Η Άλι, μια ηλικιωμένη που πάσχει από Αλτσχάιμερ, βρίσκει ανακούφιση στο ερωτικό ημερολόγιο που της διαβάζει καθημερινά ένας συνταξιούχος. Η ιστορία του γυρίζει την αφήγηση στη Βόρεια Καρολίνα του 1940, όταν η νεαρή τότε Άλι ερωτεύτηκε παράφορα έναν εργάτη παρά τις αντιρρήσεις της πλούσιας οικογένειάς της.Ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος θα τους χωρίσει και θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξανασυναντηθούν. Στο μεταξύ η Allie έχει γνωρίσει τον νεαρό στρατιώτη Lon, με τον οποίο σχεδιάζουν να παντρευτούν. Όταν εκείνη θα διαβάσει στην εφημερίδα μια είδηση για τον Noah, θα ανησυχήσει και θα τον αναζητήσει στο σπίτι του. Με το πρώτο τους βλέμμα μετά από χρόνια οι δύο νέοι θα καταλάβουν ότι εκείνος ο καλοκαιρινός έρωτας δεν έχει σβήσει ακόμα.

The English Patient ( O Άγγλος Ασθενής)

O «Άγγλος Ασθενής» είναι πραγματικά ένα έπος και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις. Πόλεμος, απαγορευμένος έρωτας, έρημος, όμορφοι ηθοποιοί. Η ιστορία όμως είναι σκέτος λαβύρινθος και η μοίρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην πορεία των πρωταγωνιστών. Η ερωτική ιστορία μας συνεπαίρνει από το πρώτο δευτερόλεπτο της εναρκτήριας σκηνής και μας λυγίζει με το τραγικό φινάλε της.Υποψήφιο για 12 Όσκαρ, αποτέλεσε θρίαμβο της 67ης απονομής Βραβείων Oscar ,κερδίζοντας τελικά 9  (Ταινίας, σκηνοθεσίας, β’γυναικείου ρόλου για την Juliette Binoche, Κοστουμιών, Φωτογραφίας, σκηνικών, ήχου, μοντάζ και μουσικής).

Το ”καταραμένο” ζευγάρι, Ralph Fiennes και Kristin Scott Thomas λειτουργούν με απίστευτη χημεία και με φόντο την αχανή έρημο, αμμοθύελλες και κανονιοβολισμούς θα προσπαθήσει μάταια να ζήσει τον παράνομο έρωτα του.

Βασισμένο στο ομώνυμο υπερεπιτυχημένο μυθιστόρημα του Michael Ondaatje και σε παραγωγή του τρεις φορές Oscar winner παραγωγού Saul Zaentz , η ταινία ξεκινάει χρονικά στα τέλη του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου με μία νεαρή νοσοκόμα, που αναλαμβάνει να περιθάλψει σε ένα απομονωμένο σπίτι κάπου στην Τοσκάνη έναν ασθενή με σοβαρά εγκαύματα από αεροπορικό δυστύχημα. Εκεί θα ξετυλιχθεί  με Flash back η ιστορία του, παρουσιάζοντας μας έναν μεγάλο έρωτα και μερικά παιχνίδια της μοίρας, όχι τόσο ευχάριστα για τον ίδιο. Το τραγικό φινάλε βρίσκει τον καλύτερο εκπρόσωπο του στην ιστορία του ασθενή και μόνο η ιστορία της νοσοκόμας θα λειτουργήσει ως αντίβαρο σε αυτή την μοιραία περίπλοκη ερωτική ιστορία.

Titanic (Τιτανικός)

Ιδιαίτερες συστάσεις γι αυτήν την ταινία δεν χρειάζονται. Δεν θα μπορούσε επίσης να λείπει από την συγκεκριμένη κατηγορία…Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν μιλάμε για την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών με συνολικές εισπράξεις 1,8 δισεκατομμύριο δολάρια.Ο Κάμερον, σκηνοθέτης της ταινίας,μετατρέπει τον Τιτανικό σε ένα απροκάλυπτο love story που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

«Ο Τιτανικός είναι πρωταρχικά και πάνω απ’ όλα μια ερωτική ιστορία». Λόγια του Τζέιμς Κάμερον

Στις 10 Απριλίου του 1912 ο Τιτανικός ξεκινά το παρθενικό του ταξίδι από το λιμάνι του Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Το «πλοίο των ονείρων» ήταν μια μικρογραφία της ταξικής πάλης ανάμεσα στην ελίτ που ταξίδευε για την εμπειρία και την Τρίτη θέση που ζητούσε ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα της ευκαιρίας. Δίνοντας απόλυτη σημασία στη λεπτομέρεια, ο Κάμερον εξιστορεί το μοιραίο ταξίδι με «οδηγούς» δύο fictional χαρακτήρες, εκείνους της Ρόουζ και του Τζακ. Η πρώτη, γόνος ξεπεσμένων αριστοκρατών, φεύγει από την πατρίδα της, λογοδοσμένη σ’ έναν πλούσιο Αμερικάνο. Παρά την πολυτέλεια και της γνώριμες ασχολίες της υψηλής κοινωνίας, η Ρόουζ νιώθει σαν «σκλάβα» που μεταφέρεται προς μια αιώνια φυλακή. Για την καρδιά της, ο Τιτανικός δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα… κλουβί. Το όνειρο για εκείνη κρύβεται στο πρόσωπο του Τζακ, ενός νεαρού τυχοδιώκτη που χάρη στην τύχη, κερδίζοντας το εισιτήριό του στα χαρτιά, γνωρίζει κι ερωτεύεται τη Ρόουζ. Σύντομο ταξίδι, σύντομος έρωτας, καθώς τεσσερισήμισι μέρες μετά τον απόπλου του, ο «αβύθιστος» Τιτανικός προσκρούει σε παγόβουνο, το οποίο γδέρνει τα ύφαλά του, προκαλώντας αυτό το απίστευτο ναυάγιο.

«Ο Τιτανικός είναι πρωταρχικά και πάνω απ’ όλα μια ερωτική ιστορία». 

Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους!

Y.Γ. Απολαύστε τις

Υ.Γ. νο2 Θα χρειαστείτε χαρτομάντηλα

Recommended For You

About the Author: efoni