Νεκρό ελάφι στην Πάρνηθα – Το τάιζαν γαριδάκια και τυρόπιτες

Οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής κάνουν έκκληση στους εκδρομείς και τους περιπατητές να μην ταΐζουν τα άγρια ζώα στην Πάρνηθα, μετά τον θάνατο ενός ελαφιού και την βαριά ασθένεια ενός δεύτερου.

Όπως αναφέρουν οι Εθελοντές, πριν λίγες Κυριακές, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. εντόπισε ένα μεγαλόσωμο θηλυκό ελάφι, που κειτόταν στο ρέμα βόρεια του Πάρκου των Ψυχών. Το ζώο βρέθηκε σε κακή κατάσταση, μετά από υπόδειξη επισκεπτών και περιπατητών του βουνού και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς – το Δασαρχείο και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας που απέστειλαν άμεσα κλιμακια.

Σύμφωνα με κτηνίατρο που εξέτασε το άρρωστο ελάφι, το ζώο έπαθε «στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου, πρήξιμο κοιλιάς, προφανώς από υπερβολική κατάποση ψωμιού που τις έδωσαν οι παρευρισκόμενοι και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα».

Το συγκεκριμένο ελάφι γλίτωσε τελικά το θάνατο αλλά μια εβδομάδα νωρίτερα, ένα άλλο ζώο είχε χάσει την ζωή του, κάτω από παρόμοιες συνθήκες, αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες, «τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν, γαριδάκια κλπ.».

Recommended For You

About the Author: efoni