Βατόπουλος: Δεν αποκλείω τρίτο lockdown

Το ενδεχόμενο η μετάλλαξη του κορονοϊού να είναι αυτή που θα επικρατήσει επισήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο ίδιος μετέφερε την ανησυχία που προκαλούν στους επιστήμονες οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αλλά και οι εικόνες συνωστισμού χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να τρίτου lockdown.

«Δεν είναι κάτι που είναι άμεσο» είπε, ωστόσο, ο κ. Βατόπουλος λέγοντας ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος η οποία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις.

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών είπε ότι απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης «για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Επανερχόμενος στο θέμα των μεταλλάξεων εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να επικρατήσει του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πια να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, είπε ότι δεν ήταν πρόταση της επιτροπής αλλά «σε κάθε περίπτωση είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας».

Recommended For You

About the Author: efoni